Tijd, aandacht en passie maken het beste brood 

En dus stoppen we dat er zo veel mogelijk in. 
Daarnaast zijn er nog een aantal zaken waar we over hebben nagedacht die goed zijn om te weten

Fresh Bread
Fresh Bread Rolls
Image by Nathan Dumlao

Zuurdesem en gist
Waarom we ze beiden gebruiken

Al onze grote broden zijn gemaakt van zuurdesem, een wilde gist die voor smaak, diepgang en een beter verteerbaar brood zorgen. We kiezen er ook voor om soms bakkersgist toe te voegen. Dat zorgt voor dat ene beetje extra luchtigheid, en zorgt voor een productietijd verkorting. Gist vind je dan bijvoorbeeld ook terug in de croissants en ciabatta's. De combinatie maakt dat we ambachtelijk brood kunnen maken, aangevuld met een groot assortiment banket, zonder dat we 90 uur in de week hoeven te werken. Scheelt ook weer in de prijs.

Voorgebakken en afgebakken

We bakken brood voor- en af. Bij het bakken van brood zijn de eerste 30 minuten voor de garing van het deeg, en de laatste 10 minuten voor kleur en korst. In die laatste 10 minuten verlies het brood ook meer vocht, wat ervoor zorgt dat het brood minder lang houdbaar is. Daarom verkopen we ook voorgebakken brood - dat is precies hetzelfde als afgebakken brood, maar perfect voor in de vriezer of om zelf later op de dag nog even krakend krokant te bakken in de oven thuis.

Alle producten van 1 plek

We kunnen tarwemeel uit Santpoort halen, Rogge uit Frankrijk importeren en onze noten inkopen bij een notenboer. Maar dan rijden er wel 3 vrachtwagens, verstoppen die onze mooie binnenstad en zijn er 3x zoveel rijkosten. Wij kiezen er daarom voor om alle producten van 1 leverancier te halen en zijn wij verantwoordelijk voor maar 1 vrachtwagen per week. En wat we zijn vergeten halen we bij de winkels om de hoek - steunen we ook nog de lokale economie een beetje.

 
Ohja, en wij snijden geen brood!

Waarom niet lees je hier